Οδηγός Γεωμετρικών Μεταβολών στο Κτηματολόγιο

2017-01-24

Πολλές φορές ιδιοκτήτές ακινήτων έχουν βρεθεί σε δύσκολη θέση καθώς διαπιστώνουν είτε όταν προκείται να κάνουν κάποια συμβολαιογραφική πράξη, είτε επειδή το αναζήτησαν, σημαντικές διαφορές μεταξύ του κτηματολογίκου διαγράμματος και των τοπογραφικών διαγραμμάτων που έχουν στην κατοχή τους. 

Σας παρουσιάζουμε ένα σύνοπτικό οδηγό για το τι θα πρέπει να κάνετε για αν ελέγξετε την περιουσία σας και να διορθώσετε ασυμφωνίες: 

  • Αναζητήστε τον τίτλο ιδιοκτησίας του ακινήτου σας και εντοπίστε την επιφάνεια που αναγράφεται, τους όμορρους ιδιοκτήτες και την περιοχή. 
  • Με αίτηση στο οικείο κτηματολογικό γραφείο της περιοχής σας, προμηθευτείτε το κτηματογραφικό απόσπασμα, στο οποίο αναγράφεται η επιφάνεια του ακινήτου. 
  • Σε περίπτωση μεγάλων αποκλίσεων άνω του 10% είτε στην επιφάνεια, είτε στο σχήμα θα πρέπει να προχωρήσετε στην εκπόνηση του Διαγράμματος Γεωμετρικών Μεταβολών (Δ.Γ.Μ)

Στην Belegris & Partners Co, αναλαμβάνουμε για εσάς τον πλήρη έλεγχο του ακινήτου σας, σε κτηματολογικό γραφείο, υποθηκοφυλάκειο και εφορία. Εντοπίζουμε τις ασυμφωνίες και σας προτείνουμε την βέλτιστη οικονομική λύση για την πλήρη διευθέτηση και τακτοποίηση του ακινήτου σας.

Συμπληρώστε την φόρμα "μάθετε για τις υπηρεσίες μας"  και ένας συνεργάτης μας, άμεσα θα επικοινωνήσει μαζί σας.